Rekonstrukcí za šestnáct milionů korun projde plášť budovy, interiér kina i místnosti se sociálním zařízením. „Půjde hlavně o rozšíření vestibulu, který už kapacitně nedostačuje, především při festivalech,“ vysvětlila ředitelka Jana Janulíková z brněnského turistického informačního centra, které Kino Art provozuje. Kino také bude po opravách přístupné vozíčkářům.

Přestavbu město plánovalo už minulý rok, zkomplikoval ji ale problém s azbestem v obložení budovy. S rekonstrukcí proto musí začít až po naprostém uzavření kina. „Při výběru náhradního působiště jsme zvažovali i jiné lokality. Bývalý lihovar nám ale nabídl místo vhodné pro kinosál a také vynikající polohu. Na letní posezení po filmovém zážitku je místní dvůr také ideální,“ popsal vedoucí Kina Art Milan Šimánek.

Čtěte také rozhovor: Milan Šimánek: Art čeká velká oprava, na pár měsíců kino zavřeme

V Pekařské ulici kino otevřou 17. května. „Přechodné zázemí umožní kinu nejen pokračovat v programu, ale vznikne také širší kulturní prostor, který postupně nabídne svým návštěvníkům kavárnu, pražírnu, pekárnu, bikeshop nebo místo pro pracovní setkávání,“ vyjmenovala Janulíková. Do původní budovy se provoz vrátí na konci letošního září.