„Do uzávěrky nabídek se nikdo nepřihlásil," konstatoval náměstek primátora Oliver Pospíšil. O dalším postupu radní ještě nerozhodli. „Asi to zkusíme znovu s nižší cenou," myslí si Pospíšil.

Podle realitní makléřky Petry Horákové ze společnosti Global reality Investment není ani současná cena přemrštěná. „Cena není moc vysoká na to, že je to střed města. Jestli je ale budova ve špatném stavu se špatným přístupem, těžko se bude hledat investor, který riskne nákladnou rekonstrukci na neviditelném místě," poznamenala.

Právě kvůli nutnosti úprav město kino nepronajímá, ale prodává. „Aby tam nájemce dokázal udělat něco smysluplného, musí hodně investovat. A to už by byl příliš složitý právní vztah. Jednodušší je nabídnout kino k prodeji. Město ho nepotřebuje," řekl náměstek.

Kino ve dvorním traktu zřídil v roce 1914 německý podnikatel Dominik Markus Morgenstern pod názvem Appolo. Jméno Čas dostalo v roce 1947. Promítal se v něm zhruba hodinový program se zajímavostmi ze světa. V červenci roku 1981 jej město zavřelo. Po revoluci v něm vznikla herna.