„Kluziště na Nových sadech jsme zavřeli v pátek. Poslední dny bylo tak teplo, že už ani chladicí agregáty nestíhaly led udržovat alespoň trochu slušný," informoval vedoucí provozu kluziště Roman Vojáček.

Ledová plocha na Kraví hoře je mimo provoz od poloviny týdne. „Proti Novým sadům měla navíc nevýhodu ve své poloze. Na led tam mnohem lépe dosáhne slunce, takže už to také nebylo udržitelné," uvedl muž.

Otevřeno má naopak ještě kluziště v Žabovřeské ulici. „Je to ale jen do neděle. Pak už také zavíráme. Je moc teplo," sdělil za provozovatele Pavel Moravec.

Posledním místem, kde si lidé mohou zabruslit, zůstává ledová plocha u obchodního centra Olympia v Modřicích na Brněnsku. „Kdy přesně zavřeme, zatím nevíme. Uvidíme podle počasí a počtu návštěvníků," prohlásila marketingová manažerka centra Lucie Nedbalová.

Kluziště Za Lužánkami a ve Vodově ulici nefungují od tohoto týdne.

Vhodný už není ani led na Brněnské přehradě. „Uprostřed je sice ještě silný, na krajích se ale už mohou lidé propadnout," varovala v pátek mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.