Více policistů a strážníků mají již brzo řidiči potkat v oblasti Zvonařky, Dornychu, Plotní a na křižovatce u Koliště a Bratislavské ulice. „Na těchto místech budou policisté a strážníci vždy v době dopravní špičky, aby zde byl provoz plynulejší. Daří se jim například zmenšit počet situací, kdy dojde k zablokování křižovatky," zmínila Zuzana Šrámková z tiskového střediska brněnského magistrátu.


Nová pracovní skupina, složená ze zástupců brněnského magistrátu, brněnských strážníků, republikové policie, brněnského dopravního podniku a Brněnských komunikací, momentálně připravuje i další opatření. Mají ulehčit situaci řidičům, kteří od minulého pondělí trpí v dlouhých kolonách, které se ve městě vytváří.

Ilustrační foto.
V Brně stály vlaky. Kvůli nefunkčnímu zabezpečovacímu zařízení v Židenicích

V Brně jsou totiž uzavřené ulice Křenová, Valchařská, pokračují práce ve Francouzské ulici a mezi Kolištěm a Žerotínovým náměstím je zúžená vozovka.

Skupina vznikla právě poté, co byly kolony pro řidiče neúnosné. „Identifikovali jsme místa, která v aktuální situaci tvoří největší problémy. Navrhli jsme některá opatření, které nyní čekají na schválení. Jde například o doplnění informativních dopravních značek na problematická místa či o změnu dopravního značení či organizace dopravy v místech, která působí problémy,“ uvedl za pracovní skupinu brněnský policejní ředitel Martin Kotlan.

Uzavírka Křenové ulice potrvá do letošního listopadu, Valchařskou ulicí řidiči neprojedou až do konce listopadu příštího roku.

Ilustrační foto.
Dálnice D1 u Popůvek stála. Řidič kamionu se srazil s osobním autem