V Tišnově zahájili sezonu s prvním červnovým dnem. Provozovatelé se tam víc zaměřují na zabezpečení osobních věcí návštěvníků. „Své cennosti si mohou nově uložit do bezpečnostních boxů. Na bezpečí dohlédne také nová webkamera uvnitř areálu. Další pak ohlídá kola zaparkovaná před vchodem," přiblížil některé novinky mluvčí města Roman Skřepek.

Méně příjemná změna se týká vstupného na tišnovský bazén. Odpolední zlevněné mohou lidé využívat až od pěti hodin, tedy o hodinu později než doposud.

Koupaliště v létě 2016. Infografika.

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE

Od příštího pátku se zájemci vykoupají taky na plovárně v Žabčicích. I tam částečně upravili vstupné. Jednorázový celodenní vstup bude stát pětadevadesát korun, o pět víc než loni. Drobné změny se objeví například i v nabídce restaurace. „Zaměřili jsme se víc na děti. V jídelním lístku se tak objeví třeba šišky s mákem," upřesnil manažer areálu Václav Filo.

Ještě větší výběr, jak se zabavit při koupání, mají od letošní sezony návštěvníci koupaliště v Řícmanicích. „Lidé si mohou zahrát šachy na velkoformátové šachovnici. Figurky vyrobila z plastových lahví jedna z místních," uvedl starosta Libor Slabý.

Knihy a kuželky

Už od loňska na koupališti funguje půjčovna knih a deskových her nebo ruské kuželky. Poprvé si lidé mohou zahrát pětadvacátého června. Kdo se chodí koupat až odpoledne, může zlevněné vstupné využít už o hodinu dřív než loni.

Ve venkovním areálu kuřimského akvaparku se lidé nemusí obávat ani bouřky. „Platí u nás takzvané bouřkovné. Pokazí-li se venku počasí, stačí předložit vstupenku z letního koupaliště a vstup do kryté části je za polovinu," popsal princip manažer areálu Jan Sojka.

Kovalovičtí svůj koupací biotop zatím nemohou otevřít kvůli nedokončeným pracím. „Upravujeme mělčiny při vstupu do vody. Výsledek bude komfortní vstup do vody a hlavně snadnější údržba," slíbil starosta Milan Blahák. První hosty podle něj přivítá koupaliště nejdřív v druhé polovině června.

Úplně zavřená letos zůstanou koupaliště v Rosicích a ve Vojkovicích.