„V Brně bylo jmenování o poznání jednodušší, než v případě dnešního jmenování vrchní pražské žalobkyně Lenky Bradáčové. S návrhem souhlasili jak nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, tak i Sladkého předchůdce Petr Coufal," sdělil ministr spravedlnosti Blažek.

Coufal rezignoval po verdiktu Nejvyššího správního soudu. Podle něj Coufal chyboval, když rozhodoval v případě, ve kterém sám figuroval. Týkal se údajného neoprávněného parkování žalobcova osobního auta na služebních parkovacích místech zastupitelství.

Nový šéf Krajského státního zastupitelství Jan Sladký se své funkce ujme 1. srpna. „Byl nejlepším kandidátem ze všech a jsem rád, že jsme se na tom všichni shodli. Za svého působení v brněnském zastupitelství stál například za zavedením elektronických trestních spisů, které žalobcům usnadňují práci. V současnosti je používá už zhruba polovina státních zastupitelství a počítáme, že se časem objeví všude," sdělil olomoucký vrchní státní zastupitel Ištvan.

Žalobcem se Sladký stal v roce 2000. Pět let působil jako náměstek vedoucí městského zastupitelství v Brně, dalších pět let jej pak vedl.