Kuriózní případ řešili ve čtvrtek brněnští strážníci. Večer jim totiž volali hosté jedné z brněnských restaurací, že uvnitř podniku došlo k sázce, která se „nevydařila“.

"Jeden z hostů totiž přinesl nalezená policejní pouta a sázel se s ostatními hosty, že je schopen je po jejich nasazení sám odemknout kancelářskou sponkou. Celé osazenstvo restaurace pak jeho úsilí pobaveně sledovalo, popsala mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

I když se snažil sebevíc, osmačtyřicetiletému muži se pouta sundat nepodařilo. "Uznal, že sázku prohrál a dožadoval se odemknutí pout. Nikdo z přítomných však klíče neměl, dodala Kapitančiková.

Aby se muž z okovů dostal, odhodlal se k návštěvě služebny Městské policie. Nejprve však neuspěl ani tam. Nejprve dozorčí služebny v Nováčkově ulici zkontroloval, zda se nejedná o hledanou osobu. Přestože byl na služebně klíč k tomuto typu, dozorčímu se je odemknout nepovedlo.

"Brňan, který tak sám ze sebe udělal dobrovolně spoutaného trestance, musel vyhledat pomoc zámečníka, aby mu pouta sňal z rukou, dodala Kapitančiková.