Lidé se ale zatím na několikadenní mládě podívat nemohou. „Z bezpečnostních důvodů bude v nejbližších týdnech uzavřena cesta kolem výběhu ledních medvědů," dodala.

Stejná medvědice porodila první dvě životaschopná medvíďata už v roce 2007 a další dvě v roce 2012. Brněnská zahrada se přitom právě odchovem ledních medvědů proslavila i ve světě. V jiných parcích se to daří jen asi v jednom z pěti případů.

Pokud by se o medvídě nebyla schopná postarat, mají připravený inkubátor a jsou tedy připravení jej uměle odchovat. Uměle odchovaní medvědi se ale dožívají krátkého věku. Chovatelé zdůrazňují, že každá lední medvědice, která může přivést na svět v zoo mláďata a následující zhruba dva roky se o ně stará, je velká vzácnost.

Cora měla kdysi mnoho neúspěšných pokusů o odchov. Několik jejích potomků uhynulo. Vše se změnilo až v roce 2007, kdy přivedla na svět Billa a Toma. Pak porodila několik medvíďat, která nebyla životaschopná života a proto je sežrala. Před třemi lety přivedla Cora na svět další dvojčata, Nanuka a Kometu.