Akvapark v nové sezoně nabídne 7D kino, které spojí promítání s dalšími efekty. „Krom obrazu a zvuku na návštěvníky bude sněžit, foukat, dýmit kouř a padat voda," popsal ředitel Aqualandu Petr Pavlacký.

K bazénům, tobogánům a wellness prvkům letos přistavěla společnost hotel. „Hlavní výhoda pro zákazníky je, že návštěva aquaparku je v ceně ubytování," dodal Pavlacký. Hotel za šedesát milionů korun nabízí více než sto lůžek.

Zlepšit se má také doprava na místo. K aquaparku zajíždí autobusová linka 530. „Letos doufám v rozšíření nabídky, o němž v současnosti jednáme," prozradil ředitel společnosti Kordis, která organizuje hromadnou dopravu v Jihomoravském kraji, Jiří Horský. Případné novinky chystá na začátek července.

Do budoucna chce vedení akvapark rozšiřovat, kapacita míst pro zákazníky může vzrůst až o třetinu.

Nově v akvaparku
∙ Hotel Aqualand Inn, který nabízí 108 lůžek.
∙ Vodní bar v bazénu Riviéra, kde se návštěvníci mohou napít, aniž by se přestali koupat.
∙ Odpočinková zóna se soukromými lehátky.
∙ Kino se zvláštními efekty.

Zaměřit se plánuje i na zábavní prvky pro menší děti jako je kombinovaná rychlá a pomalá řeka nebo dětský svět. „Přijde mi to jako dobrý nápad, protože na spoustu atrakcí tady děti kvůli malé výšce nemohou," ohodnotil plány Brňan Matěj Vlček.

Pro starší návštěvníky chystá park adrenalinovou zábavu. „Při jízdě na raftu v tobogánu Abyss chceme zkusit pohon loďky vodním proudem. Mohla by tudíž jet i vzhůru," oznámil Pavlacký.

K rozšiřování má akvapark třiadvacet tisíc metrů čtverečních prostoru. „Část využijeme i na parkoviště," dodal ředitel.

Vybrat nejžádanější úpravy plánuje vedení akvaparku v anketě mezi návštěvníky. Stihnout je pak chce do roku 2018. Zaplatí za ně řádově stovky milionů korun.

Rozšíření nabídky zábavy vítají i obyvatelé přibližně dva kilometry vzdálených Pasohlávek. „Naše obec má co nabídnout i bez akvaparku, ale je vidět, že návštěvnost oblasti díky němu vzrostla," konstatovala starostka obce Martina Dominová. Turistický ruch ovlivnil i zátěž silnice v okolí atrakce, na Pasohlávky to ale podle starostky nemělo dopad.

Aqualand otevřeli před třemi lety. Využívá geotermální vrt s teplou vodou. S plochou pěti hektarů je to největší akvapark v České republice. Loni utržila firma dvě stě milionů korun a zařízení navštívilo přes sedm set tisíc lidí.