Zatímco ještě na začátku ledna představitelé Králova Pole mluvili o tom, že koupaliště bude pro letošní sezonu už v provozu, nyní jsou mnohem opatrnější. „Snažíme se rekonstrukci stihnout v letošním roce," uvedla mluvčí radnice Olga Pelcová.

Přesnější odhad nechtěl dát ani starosta Roman Vykoukal. „Z mého pohledu bude nejlepší, když skončíme letos. A pokud možno tak, abychom stihli sezonu. Jenže musíme počítat s limity, které veřejná zakázka má. Například odvolání neúspěšných firem. A důležitá bude i role počasí. Navíc po skončení oprav musí koupaliště měsíc běžet ve zkušebním provozu," upozornil starosta.

Právě se zakázkou na zhotovitele mělo loni Královo Pole problémy. Radnice vybrala zhotovitele až napotřetí. Loni musela řízení jednou přerušit a jednou zrušit. „Nabídky uchazečů obsahovaly chyby, kvůli kterým jsme je museli vyloučit. V řízení pak zůstal jen jeden uchazeč o zakázku, takže podle zákona bylo nutné ji zrušit," zdůvodnila Pelcová.

Lidé nejsou z hrozícího zrušení i letošní sezony na koupališti moc nadšení. „Na severu Brna je to jediné větší koupaliště. To u Křižíkovy ulice je dost malé. Je škoda, že Dobrák nechalo Brno zchátrat tak, že se musí opravovat tak dlouho," řekla Sylvie Jarůšková.

Prodlužování doby, kde je koupaliště zavřené, moc nevyhovuje ani společnosti Hacienda Mexicana, která si jej pronajímá a provozuje. „Pro mě je samozřejmě špatně, když je koupaliště zavřené. Stejně jako pro firmy, které mají pronajaté prostory v jeho areálu. Když funguje, zvyšuje se atraktivita. Lidi, kteří dojdou na koupaliště, zajdou do restaurace, zahrají si biliár, mohou navštívit i kadeřnictví. Bez koupaliště služby jedou na polovinu," upozornil jednatel firmy Jiří Jaško.

Dodal, že moc nevěří optimistické možnosti, že město opravy stihne do začátku léta. „V tom jsem spíš pesimista. Byl bych samozřejmě moc rád. Ale zase nechci, aby se to dělalo narychlo a nekvalitně a brzy po rekonstrukci začaly problémy. To raději ten rok počkám. Stejně je do podzimu rozkopaná Dobrovského ulice a lidé tak budou mít těžký přístup," myslí si Jaško.

Letošní opravy Dobráku mají stát kolem třiceti milionů korun. „Důraz budeme klást na odpočinkovo-rekreační funkci areálu. Chystáme především generální opravu bazénů. Velký bazén se zkrátí ze současných 49,8 metru na čtyřicet a zvedneme dno. Rekreační bazén rozdělíme na tři samostatné. I tam plánujeme zvednutí dna," uvedla mluvčí Pelcová.

Dodala, že radnice chce i rekonstrukci technologického zázemí včetně výměny technologie čištění a úpravy vody a technologických rozvodů k bazénům. Do úprav areálu už loni investovala dvacet milionů firma, která si jej pronajímá. Vznikla nová restaurace, fitness, kadeřnictví, biliar klub, sauna i místnost s čínskými masážemi.