1. SVATEBNÍ SHOW

Kdy: sobota 10.00 až 18.00 a neděle 10.00 až 17.00

Kde: Richard Adam Gallery, Brno

Vstupné: 100 Kč

Především na páry plánující v nejbližší době svatbu cílí víkendová akce v brněnské Richard Adam Gallery. Koná se tam už pátý ročník svatebního veletrhu. „Vystavovatelé nabídnou vše, co souvisí se svatbou a inspirací pro slavnostní den. Svatební šaty, prstýnky, pánské obleky, obuv, spodní prádlo, květiny, šperky, bižuterii, foto a video, limuzíny, hudbu, vizážisty, make up a hair stylisty, svatební oznámení, dekorace i výzdobu," nastínil organizátor Robert Šilar. Součástí akce bude i soutěž o nejhezčí svatební kytici, floristická show, soutěž o svatbu zdarma či tombola.

2. ZELO FEST

Kdy: sobota od 14.00

Kde: sál radnice, Pohořelice

Vstupné: dobrovolné

Košt více než stovky vzorků zelí, občerstvení, hudba i nezbytný segedínský guláš. Radnice v Pohořelicích na Brněnsku bude v sobotu patřit právě milovníkům zelí. Koná se tam už třináctý ročníky tradičního Zelo festu. „Očekáváme, že se opět sejde mezi 120 až 130 vzorky zelí. Přesně to nevíme. Kdokoliv se může ještě v sobotu od desíti dopoledne do dvou odpoledne přihlásit," konstatoval organizátor akce Aleš Saitl.

3. NEPÁLSKÉ DNY NA ZLOBICI

Kdy: sobota od 10.00

Kde: přírodní areál Zlobice, Malhostovice

Vstupné: 50 Kč

Brněnské Nepálské dny začínají v sobotu u Malhostovic na Brněnsku. Pro návštěvníky bude přichystána dílna s tradičním nepálským řemeslem prostorovým plstěním. Následovat má promítání a povídání.