1. ŠVÉDI NA MORAVĚ

Kdy: pátek 20.45 sobota 18.15

Kde: Veverská Bítýška, za areálem Hartmann Rico

Vstupné: dobrovolné

Šermíři, kejklíři a čarodějové se už v pátek objeví ve Veverské Bítýšce. Budou si už pošesté na historickém festivalu připomínat vypálení obce Švédy z roku 1645. Děti se vyřádí na naučné stezce a dospělé čeká například rekonstrukce bitvy.

2. RENESANČNÍ PIKNIK NA ŠPILBERKU

Kdy: neděle 14.00 18.00

Kde: Brno, park na Špilberku

Vstupné: zdarma

Piknik s dobovým renesančním jídlem, hudbou, tancem a zábavou si lidé v neděli užijí u zadní brány Špilberku u rybníčku. Měšťané i vojsko přitom budou oblečení v historických kostýmech.

3. DEN ŽONGLOVÁNÍ

Kdy: neděle 15.00 20.00

Kde: Brno, pracoviště Legato ve Stamicově ulici

Vstupné: zdarma

Už potřinácté si svátek žonglérů připomenou lidé v brněnských Kohoutovicích. „Návštěvníci si vyzkouší žonglovací pomůcky a budou se od sebe učit navzájem. Taky je čeká živá hudba, vystoupení a soutěže o ceny," popsal organizátor Konrad Heczko.

4. VEČERNÍČEK V BRNĚ

Kdy: neděle 10.00

Kde: Brno, kino Scala na Moravském náměstí

Vstupné: zdarma

Večerníček slaví narozeniny a při cestách po republice se o víkendu zastaví také v Brně. „V kině Scala nabídneme celodenní program pro děti i dospělé, jehož součástí je i projekce Večerníčků," uvedla mluvčí České televize Hana Orošová. Dodala, že veřejným projekcím, které začínají v deset hodin dopoledne, předchází promítání pro pozvané diváky. „Jsou to třeba děti z dětských domovů, azylových domů, pěstounských rodin a sociálních zařízení," shrnula mluvčí.