„Jsme připravení zapsat na univerzitu patnáct tisíc studentů, tedy zhruba stejně jako loni,“ uvedl rektor univerzity Petr Fiala.

Narozdíl od loňska ale mají středoškoláci větší výběr. „Na lékařské fakultě se mohou uchazeči hlásit do nového bakalářského oboru Radiologický asistent. Vedle práce zdravotníka se může zaměřit na výuku práce s moderní zdravotnickou technikou. Absolvent může pracovat na oddělení rentgenu, radioterapie a nukleární medicíny,“ informoval rektor univerzity.

Na přírodovědecké fakultě pro studenty nově přibyl obor chemoinformatika a bioinformatika. Na filozofické fakultě se mohou zájemci o východní země přihlásit do bakalářského oboru japanistika, pro další akademický rok se připravuje vietnamistika.

„I fakulta sociálních studií rozšířila letos svou nabídku. Poprvé přijímáme do bakalářské prezenční psychologie. V navazujícím magisterském studiu pak fakulta studentům nabízí bezpečnostní a strategická studia,“ vzkázala mluvčí školy Tereza Fojtová.

Všechny novinky o studiu, přijímačkách, slavných absolventech nebo zahraničních programech mohou studenti středních škol najít v novém magazínu univerzity Muni Extra. „Je to časopis určený přímo pro uchazeče o studium na naší škole. Díky vzhledu i tématice by měl oslovit středoškoláky. Studenti v něm najdou i oblíbené komiksy,“ dodala Fojtová.