Na tamním Náměstíčku to žije už od tří hodin odpoledne, kdy začíná Závěrečná letní show. Původně byla plánovaná k ukončení léta, ale moderátor Ondřej Blaho od počátku podotýká, že i podle předpovědi počasí bude zřejmě léto ještě pokračovat. V Merkuru je více než třicet stupňů Celsia ve stínu, na slunci ještě více.

Už úvodní sestava taneční skupiny Ladys Cruel Dance Machine z Valtic přihlížející návštěvníky rozpohybovala. A ještě více uvádí lidi do varu nadcházející vystoupení kapel Robo Patejdl band a Robbie Williams revival. „V kempu je nyní asi šest tisíc lidí. Ve srovnání s loňskem je jich daleko více," hlásí Marcela Čáslavová z Pasohlávské rekreační, která se stará o provoz kempu.

A to další hudební taháky teprve přijdou na řadu a počet příchozích podle Čáslavové pravděpodobně vzroste. „Těšíme se hlavně na Tři sestry Banditos a Atmo music," prozrazují Brhelovi své oblíbené kapely. Jedním hlasem pokračují: „Je škoda, že můžeme zůstat pouze do neděle. V pondělí musíme do práce."

Od začátku akce spouští pořadatelé také veřejnou sbírku na podporu mušovského kostela. Přispěvatelé dostávají za odměnu magnety nebo tašku. Jeden z mužů hází peníze do kasy dokonce třikrát, načež se nabízí, že obejde i lidi v blízkosti pódia. Za chvíli se vrací se zhruba čtyřmi sty korunami. „Má to být potomek někoho z Mušova. Snad je tady i s matkou, která se tam narodila," sděluje moderátor Blaho.

Kromě dospělých se baví také děti. Tvoří ve výtvarných dílničkách, soutěží o ceny nebo se fotí s animovanými postavami. Spokojená je i pětiletá Barbora Flíčková z Uherskohradišťska. „Líbí se mi tu moc. Kreslím berušku, korunku nebo sluníčko," vypráví dívka.