Vstupenky na největší motocyklové závody v České republice si lidé stále mohou koupit. „Počet prodaných lístků je stejný jako loni touto dobou," informovala mluvčí Turistického informačního centra města Brna Adéla Nováková. Instituce má prodej lístků na starost. Ceny v předprodeji začínají na sedmnácti stech korunách a končí na patnácti tisících korun za VIP vstupenky.

Na okruhu nyní finišují přípravy. „Právě zajišťujeme personál a materiál k závodu. Brzy budeme připravovat také tribuny. Na okruhu začínají testy týmů Moto2 a Moto3," popsal přípravy mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana.

Ceny vstupenek
• nejlevnější vstupenka na Moto GP stojí 1700 korun
• nejdražší VIP vstupenka stojí 15 tisíc korun, zahrnuje také catering po celou dobu závodu
• za 3200 korun mohou návštěvníci bydlet v kempu přímo u závodního okruhu, v ceně je také vstup na přírodní tribuny

Kromě závodu se mohou návštěvníci těšit i na doprovodný program. „Tradičně uspořádáme v závodní neděli přelet stíhaček, vystoupí motocyklová jednotka policie a předvede se také naše motobiková akademie v doprovodu motocyklových kaskadérů," doplnil mluvčí.

Letos poprvé závod nepořádá automotodrom, ale nový spolek, který loni založily společně město a Jihomoravský kraj. „Máme na starost technickou část příprav, třeba dráhu. Spolek se stará o zázemí pro návštěvníky. Například o velkoplošné obrazovky, zajištění tribun a občerstvení," vysvětlil Smetana.

Nový pořadatel by neměl být na závodech znát. „Organizace je sice trošku složitější, ale vše zvládáme," ujistil mluvčí. Návštěvníci si ovšem všimnou mírného zdražení. Například vstupenky silver a gold zdražily o dvě stě korun na 2300 a 2900 korun.

Na motocyklové závody se chystá i Michaela Novotná, která do Brna přijede z Havlíčkova Brodu. „Nejvíc se těším na atmosféru závodů, která je úplně jiná než při sledování v televizi. Burácení motorů, fanoušky z celého světa a oblíbené závodníky je nejlepší zažít osobně," popsala Novotná.

Češi tentokrát budou mít na závodech zřejmě dva zástupce. V kategorii Moto3 se zúčastní pravidelný závodník Jakub Kornfeil a jednorázově také další Čech Karel Hanika.