„Plánujeme, že vše dokončíme do roka. Lidé by se mohli nastěhovat příští prázdniny," uvedl Dušan Přikryl z realitní společnosti Gaute, která byty prodává.

Celkem si zájemci mohou vybrat z pětadvaceti bytů. „Nabízíme velké, prostorné a luxusní byty. Jsou mnohem komfortnější než většina bytů v centru města. Z okna si navíc jejich majitelé mohou vychutnat krásný pohled na Brno a také na hrad Špilberk," popsal Mezírku, která stojí hned vedle luxusního hotelu Continental, Přikryl.

Každý k bytu dostane jedno parkovací místo, další si může přikoupit navíc. „Dále má k dispozici sklep a komodu na společné chodbě," doplnil Přikryl. V druhém patře si mohou firmy nebo jednotlivci pronajmout nebo koupit kancelářské prostory.

Na začátku srpna realitní společnost začala prodávat byty. „Jsme úplně na začátku. Zatím nemáme žádné zájemce. Předpokládám, že do měsíce budeme mít první rezervace," informoval makléř.

Byty patří svou polohou i prostorností mezi ty dražší. Například za třípokojový byt s kuchyňským koutem o výměře 150 metrů čtverečních lidé zaplatí téměř devět a půl milionu korun. „Je to vyšší cena než obvykle. Paradoxně se ale dražší a luxusní byty prodávají rychleji než ty levnější. Lidé totiž ví, že se stěhují do dobře postaveného kvalitního bytu," vysvětlil ekonom Michal Kozub. Průměrná cena za metr čtvereční se podle něj v Brně pohybuje okolo pětačtyřiceti tisíc korun.

Kozub pochválil i přestavbu starého areálu. „Je dobře, že se opravují domy v centru města a Brno se zbytečně nerozšiřuje do stran," sdělil.

Na rekonstrukcí domu se těší například i místní Kateřina Vráblíková, která kolem něj chodí každý den se psem. „Určitě je dobře, že se místo opravuje. Poslední dobou dům jenom chátral," uvedla Vráblíková.