Více než půl milionu korun přibylo na kontě Nadace Terezy Maxové po středeční módní přehlídce, kterou uspořádali v brněnské Wannieck Gallery.

Vystoupily na ní přední české a slovenské modelky, například Česká Miss Renata Langmannová, Michaela Salačová,Lucie Hadašová nebo Zuzana Belohorcová. Akci moderovala Iva Kubelková.

Na mole se krátce objevila také Tereza Maxová. „Přesvědčili mě den před tím v Ostravě, takže jsem o své vystoupení nemohla ochudit ani Brno. Oblékla jsem se do šatů návrhářky Kláry Nademlýnské,“ řekla Maxová. Charitativní akce, které přihlíželi zástupci sponzorů a obdarovaných organizací a také děti z dětských domovů, nakonec vynesla pět set čtyřicet tisíc korun.

„Peníze rozdělíme v příštím roce. Do března mohou organizace posílat své projekty. Na ty nejlepší pak přispějeme,“ uvedla ředitelka marketingu a PR nadace Terezie Sverdlinová.

Nadace Terezy Maxové, která pomáhá dětem, letos slaví desáté výročí. Před čtyřmi lety založila speciální konto pro žadatele z Jihomoravského kraje. Letos z něj podpořila projekty za více než tři sta padesát tisíc korun.