Modelky oblečení začnou předvádět v neděli v šest hodin odpoledne v pavilonu P. „Lidé můžou přijít o hodinu dřív. Stihnou se tak třeba ještě podívat na stánky vystavovatelů," doplnila Císařová.

Zpřístupnění přehlídky uvítala třeba Jana Holinová. „O módu se zajímám a sleduji práce návrhářů. Vidět jejich modely na vlastní oči na přehlídkovém mole je skvělá příležitost," sdělila.

Odborníci na veletrh zavítají už v sobotu. „Přijede přes dvě stě vystavovatelů ze sedmnácti různých zemí. Odprezentují přes šest set značek," doplnila mluvčí Markéta Kamenická.

Úplně poprvé do Brna zavítají třeba výrobci z Vietnamu. „Lidé mají jejich zboží často spojené s padělky. Oblečení však mají luxusní a například látky jsou stejně kvalitní jako indické," vysvětlila Císařová.

Letos mají obchodníci možnost navštívit speciální program. „V sobotu je připravený třeba trendový seminář ve spolupráci s odbornicí Ellen Haeser z Nizozemí," představila program Císařová.

Tam se zájemci dozvědí o trendech, které budou v kurzu na jaře a v létě příští rok. „Budou se nosit třeba kabáty bez límečku. Kousky oblečení doplní například třásně a různé abstraktní vzory," informovala Císařová.

Zájem o obchodníků o veletrh přetrvává. „Každý termín přijíždí máme přibližně stejné množství vystavovatelů," doplnila Kamenická.

Mezinárodní veletrhy módy, obuvi a koženého zboží Styl a Kabo se na brněnském výstavišti objevily poprvé už v roce 1993.

EVA NAGYOVÁ