"Modelingová kritéria a míry nejsou pro tuto soutěž rozhodující. Třetí ročník celorepublikového klání je pro všechny ženy ve věku od sedmadvaceti do sedmačtyřiceti let,“ přiblížila pravidla mluvčí soutěže Dana Peterková.

Slavnostní večer moderovala Halina Pawlovská, která na pódium pozvala zpěváka Josefa Laufera. Při jeho úvodní písni Pretty Women se pod reflektory představilo devět soutěžících v rudých společenských šatech od návrháře Josefa Klíra. Seděl v porotě mezi Zorou Jandovou a Zuzanou Belohorcovou.

Při první disciplíně se měly soutěžící porotě i divákům představit. Jako první přišla na pódium Petra Dlapová z Brna. Stejně jako většina ostatních žen měla velký strach, aby na vysokých podpatcích neupadla. „Co mám říci? Jsem takový andílek s rohama,“ představila se svérázně devětadvacetiletá blondýnka a popřála divákům aby se „betelně bavili“.

Po ní přišla na řadu další Brňanka, jednatřicetiletá Hana Brůhová a v publiku bylo slyšet i vidět, že soutěžící s číslem dvě má u diváků velkou podporu. Objevilo se i několik transparentů s jejím jménem.

Dále se představily i další semifinalistky. Celkem čtyři ženy z Brna, dvě z Olomouce a jedna z Pelhřimova. Ostatní dvě pocházely z Přerova a Uherského Hradiště. „Z devíti soutěžících postoupí jedna do celorepublikového finále a dvě se utkají v neveřejné baráži. Tak se volí také v dalších čtyřech semifinálových kolech, které probíhají po celé České republice. O vítězce rozhodnou diváci pomocí SMS v prosinci,“ vysvětlila postup při vybírání nejkrásnější ženy Peterková.

Každá ze soutěžících mohla projevit svůj talent ve volné disciplíně. Devětadvacetiletá Pavla Dostálová z Olomouce předvedla například scénku nazvanou Dáma v akci a ukázala publiku, jak umí bojová umění. Pracuje totiž jako vojenská policistka v Olomouci. Ostatní semifinalistky pak předváděly tance s vějíři, vtipné scénky, malovaly nebo zpívaly.

Dále se měly soutěžící vžít do situace, kdy přistihnou muže při nevěře. Na závěr Halina Pawlovská položila semifinalistkám několik záludných otázek a porota mohla rozhodnout, kdo se stane letošní Pretty Woman v brněnském semifinále.

Krátce před desátou hodinou večer se výherkyní stala Pavla Dostálová. Cenu Press získala Brňanka Hana Brůhová, která pracuje jako pojišťovací poradkyně. Pro uživatele internetu byla nejatraktivnější osmadvacetiletá Helena Matějková. V baráži dále se utká chovatelka chrtů Renata Mildner z Brna a účetní z Uherského Hradiště Hana Vašíčková.