Policisté pošlou do ulic víc dopravních i pořádkových policistů. „K dispozici máme i kriminální službu a antikonfliktní tým. Pokud to bude zapotřebí, je připravený i vrtulník letecké služby," sdělila mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová. Dodala, že policisté ale neočekávají, že by měli fanoušci obou klubů dělat nějaké větší problémy.

K ruce budou policistům i brněnští strážníci. „Do terénu vyšlou štítová družstva, psovody, několik členů Jednotky operativního zásahu a další desítky hlídek, které již odpoledne pohlídají situaci v Králově Poli, centru města a dalších vytipovaných místech," informoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Dopravní jednotka strážníků dohlédne na bezpečnost a plynulostí dopravy. „Zaměří se na dodržování dopravních značek u Srbské ulice. Hlídat plánují i Skácelovu ulici nebo Slovanské náměstí. Kvůli omezeným kapacitám očekáváme potíže s parkováním," upozornil Ghanem.

Při posledním velkém zápase s Baníkem koncem dubna policisté ani strážníci nezaznamenali větší problémy. Fandů Ostravy přitom přijelo asi pět set.