Sportovní fandové budou od nové sezony navštěvovat Kajot arenu. „Nově zrekonstruovaný a moderně vybavený areál pro sportovní a kulturní akce teď nese jméno hlavního partnera klubu,“ uvedla marketingová ředitelka Komety Hana Novotná.

Společnost Kajot vyrábí hrací automaty i software a mimo partnerství s brněnským hokejem sponzoruje další sportovní akce. „Přejmenováním haly obě strany upevnily spolupráci,“ dodala Novotná.

Fanouškovi Jiřímu Ondrovi změna nevadí. „Názvem se nic nemění, i když lidi byli na Rondo zvyklí. Když bude hrát mužstvo dobře, na hokej budu chodit dál,“ řekl.

Změna nevadí ani brněnskému primátorovi Romanu Onderkovi. „Přejmenování arén podle sponzorů je běžné. Pokud to přinese peníze hokeji v Brně jsem rád.

Problém nemá ani s tím, že hala ponese jméno výherních automatů, které se město snaží vyhláškami omezovat. „Na tom, že se alespoň část peněz z výdělku heren vrátí zpět do města, nevidím nic špatného,“ prohlásil primátor.

Hokejová Kometa dostala Rondo do pronájmu po městské společnosti Starez a v hale bude kromě hokeje pořádat další sportovní a kulturní akce. „Fanoušci se mohou těšit na kapely Uriah Heep, Gipsy Kings, vystoupení Daniela Landy či mistrovský box s Lukášem Konečným,“ uvedla Novotná.