Létající talíř, na který už v pondělí upozorňovala hvězdárna na svém facebooku, z vesmíru nepochází. Jedná se jen o marketingový tah. „Reakce jsou různé, to se dalo čekat. Pro nás je ale zásadní, že se o tom mluví a lidé se na spadlé UFO přijdou podívat," řekl s úsměvem ředitel brněnské hvězdárny Jiří Dušek.

Hvězdárna na UFO upozornila záběry, které jsou jako vytržené ze slavného románu Válka světů. Zveřejnění videí vyvolalo velký ohlas mezi Brňany. Mnoho z nich virální snímky ocenilo, někteří je ovšem odsoudili. „Uvědomte si, že se na to dívají lidi staršího věku a malé děti. Nemusí to chápat jako jiní," upozornil na facebooku Jakub Pláteník.

Kvůli co největší věrohodnosti bylo potřeba létající talíř poškodit tak, aby vypadal, že opravdu spadl. O to se postaral Lukáš Veselý ze společnosti Malujeme jinak. „Největší práce nám dalo udělat škrábance a ohořelé části. Jsou na něm i nápisy, které je třeba rozšifrovat," popsal Veselý.

Inovace zaplatila hvězdárna, jsou totiž v části parku, kterou spravuje. Zbytek parku patří Brnu-střed. I městská část chce zelenou plochu uprostřed města dál zvelebovat. „V plánu je oprava chodníků v některých úsecích. Dále chceme zastřešit pískoviště na dětském hřišti pod Hvězdárnou," představila úpravy mluvčí Brna-středu Denisa Kapitančiková.

Další vylepšení okolí vrcholu Kraví hory ocení hlavně majitelé chytrých telefonů. Nedaleko hlavního vchodu mohou nově lidé využít lavičky, na kterých si nabijí telefon. „Přímo u laviček jsou sloupky, v nichž jsou zabudované celkem čtyři USB porty. Stačí mít u sebe jen kabel s touto koncovkou," popsal Dušek.

V okolí hvězdárny se mohou lidé nově připojit na volně přístupnou wi-fi síť. Sloupek s USB porty mohou lidé využít i při poslechu hudby. „Stisknutím tlačítka si prostřednictvím bluetooth propojí telefon s reproduktorem zabudovaným ve sloupku. Při posezení v parku si pak poslechnou i hudbu," doplnil ředitel.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube