Přestože už se na facebooku objevily dokonce návrhy dresů týmu, projekt je zatím v začátcích. „Zatím je záležitost čistě v režii studentů. Dříve, než osloví vedení univerzity a budou prosit o podporu, chtějí získat masivní podporu mezi vysokoškoláky,“ uvedla za Masarykovu univerzitu Martina Fojtů.

Názory od studentů získávají organizátoři pomocí online dotazníků, které mohou lidé vyplňovat ještě pár týdnů. „Momentálně máme přes 550 odpovědí. Chceme zjistit, zda by tým studenti přijali za svůj, chodili by na zápasy, nebo za ním viděli možnost praxe,“ vysvětlil jeden z pořadatelů Peter Bustin.

POCHYBY VUT

Projekt podle něj zaplatí z části soukromé zdroje nebo dotace z města. „Počítáme i s příjmy z prodeje lístků a fanouškovských předmětů. Finanční podporu nevyžadujeme od univerzit, prvořadá je jen jejich podpora jako taková,“ dodal Bustin.

Přesto mají o placení projektu pochybnosti třeba na brněnském Vysokém učení technickém. Na podzim tam o něm jednala i studentská komora. „Zatím jej nepodporujeme. Protože jsme technická škola, neměli bychom z týmu ani tak velký praktický přínos jako jiné školy, z nichž se uplatní tamní sportovci, zdravotníci, novináři či ekonomové,“ vysvětlila mluvčí školy Radana Kolčavová.

Univerzita se podle ní víc soustředí také na tradiční hokejové derby, které se loni neuskutečnilo. „Stále o něm zatím jednáme,“ sdělila mluvčí Masarykovy univerzity Tereza Fojtová.

Připomeňte si: Hokejové hry v Brně. Souboj univerzit okořenily pěsti, padl divácký rekord