V oblasti mezi Sokolským koupalištěm a Roklí objevily hlídky poříční jednotky městské policie čtyři velké vzduchové kapsy, pod kterými je tloušťka ledu pouze pět centimetrů. „Pro člověka, který by na takovou plochu šlápl nebo vjel na bruslích, to představuje extrémní riziko.

Prostor vzduchových kapes jsme označili bezpečnostními páskami městské policie. Nemůžeme však vyloučit, že vzduch narušil led i v jiných místech. Problematická oblast je mezi Sokolským koupalištěm a Roklí, a to blíže k levému břehu přehrady, bráno podle toku řeky. Při pohledu od Přístaviště se tedy jedná o břeh pravý," vysvětlil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Vzduchové kapsy vznikají zatím spíše na místech vzdálenějších od břehu. Strážníci proto opět důrazně varují před přílišným vzdalováním se od břehu a vstupováním na nebezpečná místa označená páskami. V minulých letech dokonce někteří lidé bezpečnostní pásky strhávali.

V sobotu odpoledne se na strážníky obrátil první člověk, pod kterým se uprostřed nádrže led propadl. „Z ledové vody naštěstí dokázali muži pomoci ven jeho přátelé," doplnil Ghanem.

Strážníci rovněž prosí řidiče, aby při cestě na přehradu upřednostnili městskou hromadnou dopravu. V sobotu v Hrázní ulici provoz kompletně zkolaboval, motoristé uvázli v dlouhých kolonách a nakonec neměli k dispozici žádné místo, kde by své auto mohli odstavit.