VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Na Slavnostech moře vaří kuchaři z renomovaných restaurací

Brno – Máte rádi mořské speciality na talíři a nechce se vám jezdit třeba až do jižní Evropy? Přijďte na Slavnosti moře do brněnských Žabovřesk. První ročník gurmánské akce pořádá v sobotu 31. května na Burianově náměstí specializovaná prodejna mořských ryb Ocean 48 ve spolupráci s kuchaři kvalitních brněnských restaurací.

30.5.2014
SDÍLEJ:

Slavnosti moře. Foto: Ocean 48

Nabídne spoustu možností, jak ochutnat mořské speciality, například tuňákového tartara s kaparou, grilovanou chobotnici s limetkovým kuskusem, filet z makrely pečený na grilu s parmezánem a petrželkou na salátu z fenyklu, pomeranče a rukoly, andaluskou paellu nebo variace slávek z přímořských evropských zemí. Vše připraví kuchaři z renomovaných brněnských restaurací, například La Bouchée, Il Mercato nebo Butcher´s.

Čtenáři Deníku Rovnost mohli v uplynulých dnech soutěžit o dva poukazy na konzumaci vybraných jídel.

Výherci:

Světlana Házová
Vladimír Novotný
Lucia Kotlebová

Odpovídali na jednoduchou otázku:

Jaká je v České republice nejpopulárnější mořská ryba?

A) Losos obecný
B) Mořský ďas

Správná odpověď: A)

Více informací o festivalu najdete na facebookových stránkách Slavností moře nebo ve zpravodajství Brněnského Deníku Rovnost.

Autor: Redakce

30.5.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Prezident Miloš Zeman
AKTUALIZOVÁNO
21

Bojkot Zemana: krajští zastupitelé za TOP09 a Žít Brno prezidenta nepřivítají

Ilustrační foto.

Řidič narazil do stromu a vyletěl z auta. Zraněním na místě podlehl

Kometa startuje letní dřinu a vymění tenisky za brusle

Brno – Zhruba před měsícem křepčili po brněnském ledě s pohárem pro vítěze extraligy. Teď už hokejisté Komety zahájili letní přípravu na nadcházející ročník a hned po 35 dnech nazují brusle. V pondělí se sešli a ve středu už je čeká dřina na ledě. „Je to novinka. Žádné běhání v lese, místo toho půjdou kluci na brusle," říká asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Kvůli zpopelnění cestují zesnulí i na druhý konec země, říká ředitel pohřební služby

Brno /ROZHOVOR/ – Až stovky kilometrů převáží pohřební služby těla zesnulých, pokud se pozůstalí rozhodnou pro jejich kremaci. Mnohé pohřební služby totiž mrtvé spalují v krematoriích na druhém konci republiky. „Nikde není řečeno, že zpopelňovat mrtvé musíme v nejbližším krematoriu. Podstatné ale je, aby s tím pozůstalí souhlasili," říká ředitel jedné z brněnských pohřebních služeb Pavel Cajzl.

AUTOMIX.CZ

Škoda zvažuje sporťák inspirovaný legendárním "erkem". Jak by mohl vypadat?

Česká automobilka Škoda v minulých letech získala pověst výrobce především praktických vozů, které nabízejí řadu chytrých nápadů. V poslední době se ale značka snaží také působit emotivně. I proto zvažuje sportovní auto, které bude inspirované legendárním kupé 110 R ze 70. let.

VIDEO: Strážníci pochytali sprejery. Zamilovaný Romeo se pod vyznání podepsal

Brno – Skupinu sprejerů chytili v sobotu večer brněnští strážníci na jihu města. Trojici přitom přistihli přímo při činu. Třiatřicetiletý muž dokonce ve sprejování pokračoval i v přítomnosti strážníků. „Na vyzvání toho ale nechal. Strážníci skupinu chytili také díky dobré domluvě, kdy sprejery obklíčili," popsal mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies