Nabídne spoustu možností, jak ochutnat mořské speciality, například tuňákového tartara s kaparou, grilovanou chobotnici s limetkovým kuskusem, filet z makrely pečený na grilu s parmezánem a petrželkou na salátu z fenyklu, pomeranče a rukoly, andaluskou paellu nebo variace slávek z přímořských evropských zemí. Vše připraví kuchaři z renomovaných brněnských restaurací, například La Bouchée, Il Mercato nebo Butcher´s.

Čtenáři Deníku Rovnost mohli v uplynulých dnech soutěžit o dva poukazy na konzumaci vybraných jídel.

Výherci:

Světlana Házová
Vladimír Novotný
Lucia Kotlebová

Odpovídali na jednoduchou otázku:

Jaká je v České republice nejpopulárnější mořská ryba?

A) Losos obecný
B) Mořský ďas

Správná odpověď: A)

Více informací o festivalu najdete na facebookových stránkách Slavností moře nebo ve zpravodajství Brněnského Deníku Rovnost.