Nabídne spoustu možností, jak ochutnat mořské speciality, například tuňákového tartara s kaparou, grilovanou chobotnici s limetkovým kuskusem, filet z makrely pečený na grilu s parmezánem a petrželkou na salátu z fenyklu, pomeranče a rukoly, andaluskou paellu nebo variace slávek z přímořských evropských zemí. Vše připraví kuchaři z renomovaných brněnských restaurací, například La Bouchée, Il Mercato nebo Butcher´s.
Čtenáři Deníku Rovnost mohli v uplynulých dnech soutěžit o dva poukazy na konzumaci vybraných jídel.
Výherci:
Světlana Házová
Vladimír Novotný
Lucia Kotlebová
Odpovídali na jednoduchou otázku:
Jaká je v České republice nejpopulárnější mořská ryba?
A) Losos obecný
B) Mořský ďas
Správná odpověď: A)
Více informací o festivalu najdete na facebookových stránkách Slavností moře nebo ve zpravodajství Brněnského Deníku Rovnost.