V petici je vypsáno dvanáct bodů, které připomínají kauzy, do kterých byli členové brněnské ODS v minulosti zapojeni. Webová stránka je registrovaná od pondělí na uživatele jménem Jiří Polička. Není ovšem jasné, zda jde o skutečnou osobu.

Internetovou petici na úterním jednání zastupitelů přednesl muž, který se představil právě jako Polička. „Požadujeme, aby se k moci opět vrátili profesionálové a osobnosti s vizí," uvedl ironicky na zastupitelstvu.

Reagoval tak na v pondělí zveřejněnou petici, kterou představila brněnská ODS. Ta chce odvolat náměstka primátora Matěje Hollana z hnutí Žít Brno. „Jestli je toto reakce na naši seriozní aktivitu, jen to ukazuje, co Hollan a jeho tým dělají v pracovní době," řekl šéf brněnské ODS Libor Šťástka.

Žít Brno spojitost s ironickou peticí odmítlo. „Petice byla velmi hezká, adekvátním způsobem někdo zareagoval na pondělní občanskou petici Libora Šťástky. Připomíná mi to trochu minulé volební období, kdy tady neustále na každém zastupitelstvu byly petice," reagoval náměstek primátora Matěj Hollan.

Čtěte také: Konec Hollana? ODS sepisuje petici na jeho odvolání