DESETILETÁ TRADICE

Letos podesáté hospody natočí zelenou třináctku z brněnského pivovaru Starobrno. „Desáté narozeniny našeho speciálu jsou jistě dostatečný důvod, aby se nejen celé Brno, ale i celá republika pořádně zelenala," myslí si manažerka značky Starobrno Zdenka Mindlová.

Kdo nemá chuť na Starobrno, zajde do pivovaru Magistr v Hrnčířské ulici. I tam točí velikonoční zelené pivo. Stejně jako v baru Druhá kolej ve Skřivanově ulici, kde pro změnu nabídnou zeleného strakonického Dudáka.

ZELENÉ VÍNO

Na jinou variantu zeleného alkoholu zvou vinaři. V Degustační enotece Vindom ve Smetanově ulici nabídnou Veltlínské a Silvánské zelené. „Chtěli jsme upozornit na to, že kromě zelených piv existují i výborná zelená vína, která se ale nabízejí celoročně, nejenom jednou v roce," vysvětil manažer Tomáš Bartoš.

Počítají s tím, že lidé odjíždějí na Velikonoce pryč. Víno proto nabízejí až do příštího úterý.

ŠPENÁT NA SVOBOĎÁKU

Milovníci dobrého jídla a velikonočních tradic míří tento týden na náměstí Svobody. Šestý ročník Velikonočních slavnostní nabízí čtyři desítky stánků s velikonočním zbožím a řemeslnými výrobky. Nechybí ani vystoupení folklórních souborů a velikonoční rukodělná dílna. Na Zelený čtvrtek se bude tradičně servírovat špenát. Akci pořádá kulturní a vzdělávací centrum městské části Brno-střed.

VELIKONOCE NA LEDĚ

Sportovním příznivcům se ve čtvrtek od půl páté v hale TJ Stadion v Křídlovické ulici představí krasobruslař Michal Březina. Společně s fotbalistou Petrem Švancarou si zabruslí na akci Brněnské velikonoce na ledě. „V pořadí již dvanáctý ročník akce je opět benefiční, takže i letos přispějeme ve prospěch potřebných dětí. Když máme dvanáctý ročník, tak to bude dvanáct tisíc korun," nastínil Vladimír Koudelka z agentury Sportmedia.