„Při Velké ceně nebudeme provádět žádnou údržbu, která by omezila počty jízdních pruhů. Na dlouhodobé uzavírky se toto opatření ale nevztahuje,“ vzkázal mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Při loňských závodech přitom silničáři vyšli návštěvníkům závodů více vstříc a urychlovali opravy například na dálnici D1 u Vyškova.

Velké dopravní manévry při odjezdu fanoušků ze závodů koordinují policisté. Loni avizovali například možnost změnit některé silnice dočasně na jednosměrné, aby usnadnili odjezdy fanoušků motorek.

Ilustrační foto.
Grand Prix: hotely a kempy hlásí obsazeno

Letošní opatření ještě odtajnit nechtějí. „Přípravami na závody se intenzivně zabýváme a plány budeme přizpůsobovat aktuální informaci. Konkrétní opatření ale představíme až příští týden,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Jak bude svůj odjezd letos řešit například Václav Kůrka z Prahy, ještě netuší. „Nedělní odjezd je vždy příšerný zážitek, ale určitě si kvůli tomu nenechám ujít žádnou část závodů,“ řekl Kůrka.

Podle něj snad uzavřený nájezd u Ostrovačic nezpůsobí snad žádné velké problémy. „Pořád je tu Kývalka, kde už silničáři nic nedělají. Snad bude stačit,“ doufá fanoušek motorek.

Cestování příznivcům rychlých strojů usnadní minulý týden otevřený úsek dálnice u Devíti křížů, kde skončila modernizace pět a půl kilometrů dlouhého úseku dálnice.

Bez střihání pásky, jen zvednutí dopravního kuželu. Tak ve čtvrtek vypadalo zprovoznění sedmého zmodernizovaného úseku dálnice D1 u Devíti křížů na pomezí Jihomoravského kraje a Vysočiny.
Dálnice u Devíti křížů je hotová. Silničáři dokončili modernizaci