Stánky budou otevřené každý den od deseti hodin dopoledne do večera. „Vinaři dohromady představí minimálně tři sta vzorků. Návštěvníci se mohou těšit například na vinařství Sonberk, Vinselekt Michlovský, vinařství Michna, vinařství Rauš nebo oblíbené rodinné vinařství Košut,“ pozvala koordinátorka akce Eva Skácelová. Za degustační dávku lidé zaplatí od deseti do pětadvaceti korun.

Kromě vinařství návštěvníky na náměstí čekají i stánky s řemeslnými výrobky nebo občerstvením. „Kromě toho akci zpestří hudební a taneční skupiny, které byly schopny dodržet hlukové omezení. Nebudou chybět folklórní soubory, cimbálky a lidoví hudebníci," uvedla Skácelová.

Akce, která je součástí festivalu Brno - město uprostřed Evropy, potrvá do soboty čtyřiadvacátého června. Kromě přehlídky vín si lidé užijí třiadvacátého a čtyřiadvacátého června na náměstí i další program. V pátek třiadvacátého se na něm uskuteční Den Policie, v sobotu se pak koná Dopravní nostalgie a kromě vína náměstí zaplní i historické vozy hromadné dopravy. „Na náměstí se zastaví asi o půl dvanácté dopoledne, ve dvanáct pak vozidla začnou vyjíždět do Vozovny Komín,“ řekla mluvčí brněnského dopravního podniku Barbora Lukšová.