Zážitek, při jehož představě ztuhne krev v žilách snad každé zástupkyni ženského pohlaví, má za sebou jednačtyřicetiletá Brňanka. Pokusil se ji znásilnit neznámý muž.

„V pátek ráno k nám zavolala žena, aby oznámila pracovníkům naší operační linky, že se její kolegyně na cestě do práce stala obětí agresivního muže,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Zdeněk Novák. Údajný násilník měl ženu napadnout v brněnské Dunajské ulici, kde k ní zezadu přistoupil, udeřil do obličeje a poté povalil na zem. Následně se na ní měl dožadovat pohlavního styku. Žena však začala křičet a volat o pomoc. To muže vyděsilo a utekl.

„Žena pokračovala v cestě a po příchodu do práce se se svou ranní příhodou svěřila kolegyni, která nelenila a duchapřítomně vytočila číslo městské policie,“ dodal Novák. Strážníci však bohužel ani po pečlivém prohledání místa, kde se měl údajný pokus o znásilnění odehrát, násilníka nevypátrali.

Případ nyní prošetřují jejich kolegové z republikové policie. Již nyní má však výpověď údajné oběti povážlivé trhliny. „Přepadená žena vypověděla, že s ní v Dunajské ulici zacloumal cizí chlap a dal ji facku,“ shrnula poznatky k případu brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková. Policisté tak případ budou nadále řešit jako přestupek.