VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nejlepší jídlo uvařil kuchař formule 1

Brno - Krémová polévka z červené řepy a malin, doplněná bryndzovo-křenovým nokem a králičí hřbet připravený ve vakuu s bram-borovo-kapustovou kaší a taštičkou plněnou králičími játry s bylinkovým prachem. To je vítězné menu Rudolfa Pospíšila, se kterým porazil všechny soupeře na nové mezinárodní kuchařské soutěži Československý kuchař. Mezi 103 účastníky měla Česká a Slovenská republika deset zástupců.

9.6.2012
SDÍLEJ:

Kuchař Rudolf Pospíšil.Foto: DENÍK/Attila Racek

„Hlavní finálovou podmínkou byla příprava dvouchodového menu pro šest osob za dvě a půl hodiny. Cílem bylo také používání regionálních surovin, které jsou u nás a na Slovensku běžně dostupné," vysvětluje kuchař.

Pospíšilův vítězný pokrm mohou zájemci vyzkoušet v restauraci hotelu International v Brně, kde kuchař vaří. „Momentálně ale v jídelníčku není, až ho budeme někdy obměňovat, zařadíme ho do nabídky," říká. Pospíšil si za vítězství převzal netradiční cenu (na snímku). „Ani jsem to nestihl pořádně oslavit," říká Pospíšil a dodává, že pohár vozí stále s sebou.

Výhra v soutěži pořádané Československým svazem kuchařů v Bratislavě nebyla jeho prvním úspěchem. „Každým rokem se hlásím do soutěže Moravský kuchař, která se koná v Přerově. Letos jsem získal druhé místo a předloni vyhrál," podotkl osmatřicetiletý rodák z Otmarova na Brněnsku.

Pro práci v kuchyni se rozhodl už dávno. „Rodiče vlastnili hospodu a řeznictví, takže mi kariéru nalajnovali. Teď už mám za sebou mimo jiné i patnáct let praxe v zahraničí. Vařil jsem například v Alpách nebo na německé výletní lodi," popsal Pospíšil.

Kromě svého zaměstnání v brněnském hotelu a soutěžení stíhá ještě jedno vedlejší zaměstnání. Je kuchařem týmu formule jedna.

Autor: Martina Koziolová

9.6.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Že hasiči napouštějí nový bazén, si mohli myslet lidé, kteří procházeli v úterý kolem sedmé večer okolo Tesca v Cimburkově ulici. Dvě jednotky tam stříkaly vodu do retenční nádrže, která právě k zadržování dešťové vody slouží. Hořelo tam rákosí.

OBRAZEM: Hasiči bojovali s plameny v mokřadu. Hořelo rákosí

Libor Zábranský.

Zábranský pokračuje jako kouč Komety a slibuje: Udělám vše, aby Erat zůstal

AKTUALIZOVÁNO

Hromadná nehoda na D1: zemřel řidič dodávky, za tragédii může stojící kolona

Brno /FOTOGALERIE/ – Zraněním podlehl padesátiletý muž, kterého vyprostili hasiči z havarované dodávky v hromadné havárii na dálnici D1. V úterý kolem půl dvanácté se na 202. dálničním kilometru srazily čtyři nákladní auta a dodávka. Kvůli nehodě u Brna museli z dálnice sjet řidiči mířící na Vyškov a Ostravu. Dopravu se podařilo uvolnit až krátce před půl sedmou večer. „Kolony se začínají pomalu rozjíždět," informovala mluvčí jihomoravských policistů Štěpánka Komárová.

Brno získá pozemky pro stavbu stadionu za Lužánkami

Brno – Úspěch brněnských hokejistů opět upozornil na potřebu nového stadionu, který město slibovalo postavit za Lužánkami. Po skoro ročním jednání nyní Brno uzavřelo dohodu s vlastníkem potřebných pozemků firmou Eiskon Devepol.

AKTUALIZOVÁNO

Příspěvek na roční šalinkartu se musí zdanit. Magistrát o povinnosti netušil

Brno /ROZHOVORY UVNITŘ/ – Dotace na dopravu? Ano. Ale zaplať, Brňane, daň! Příspěvky na nákup roční elektronické šalinkarty, které letos začal vyplácet magistrát, podléhají podle zjištění Brněnského deníku Rovnost zdanění. Redakci to potvrdil finanční úřad.

Zahrádky v historickém centru? Rozhodnutí Brna-středu uleví restauratérům

Brno – Méně práce pro podnikatele, kteří chtějí chtějí v létě otevřít restaurační zahrádku v centru, znamená rozhodnutí radních Brna-středu. Tamní rada zrušila současnou metodiku pro zařizování zahrádek.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies