VYBERTE SI REGION

Nejlepší jídlo uvařil kuchař formule 1

Brno - Krémová polévka z červené řepy a malin, doplněná bryndzovo-křenovým nokem a králičí hřbet připravený ve vakuu s bram-borovo-kapustovou kaší a taštičkou plněnou králičími játry s bylinkovým prachem. To je vítězné menu Rudolfa Pospíšila, se kterým porazil všechny soupeře na nové mezinárodní kuchařské soutěži Československý kuchař. Mezi 103 účastníky měla Česká a Slovenská republika deset zástupců.

9.6.2012
SDÍLEJ:

Kuchař Rudolf Pospíšil.Foto: DENÍK/Attila Racek

„Hlavní finálovou podmínkou byla příprava dvouchodového menu pro šest osob za dvě a půl hodiny. Cílem bylo také používání regionálních surovin, které jsou u nás a na Slovensku běžně dostupné," vysvětluje kuchař.

Pospíšilův vítězný pokrm mohou zájemci vyzkoušet v restauraci hotelu International v Brně, kde kuchař vaří. „Momentálně ale v jídelníčku není, až ho budeme někdy obměňovat, zařadíme ho do nabídky," říká. Pospíšil si za vítězství převzal netradiční cenu (na snímku). „Ani jsem to nestihl pořádně oslavit," říká Pospíšil a dodává, že pohár vozí stále s sebou.

Výhra v soutěži pořádané Československým svazem kuchařů v Bratislavě nebyla jeho prvním úspěchem. „Každým rokem se hlásím do soutěže Moravský kuchař, která se koná v Přerově. Letos jsem získal druhé místo a předloni vyhrál," podotkl osmatřicetiletý rodák z Otmarova na Brněnsku.

Pro práci v kuchyni se rozhodl už dávno. „Rodiče vlastnili hospodu a řeznictví, takže mi kariéru nalajnovali. Teď už mám za sebou mimo jiné i patnáct let praxe v zahraničí. Vařil jsem například v Alpách nebo na německé výletní lodi," popsal Pospíšil.

Kromě svého zaměstnání v brněnském hotelu a soutěžení stíhá ještě jedno vedlejší zaměstnání. Je kuchařem týmu formule jedna.

Autor: Martina Koziolová

9.6.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

O Seniorbus je enormní zájem. Na jízdu lidé čekají i šest týdnů

Brno /FOTOGALERIE/ – Seniorbus, který usnadňuje cestování brněnským seniorům či lidem s postižením, jezdí už půl roku. Měsíčně přepraví okolo devíti stovek lidí. „U pětaosmdesáti procent cestujících jde o seniory, zbylých patnáct tvoří lidé se zdravotním postižením," vyčíslila mluvčí brněnského dopravního podniku Barbora Lukšová.

Učí děti zpívat, celému souboru ušila kroje

Bílovice nad Svitavou - Osmnáctým rokem zpívají děti koledy ve folklorním souboru Bystrouška pod vedením Bohuslavy Hamákové. Letos se zpěvem a tancem připojí k akci Česko zpívá koledy pořádané Deníkem po celé republice. Společně s pěveckým sborem Bach a divadelním spolkem Bota rozezní Bystrouška své hlasy v Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku potřetí.

Odejde Zbrojovce snajpr? Útočník Škoda je v kurzu

Brno - Na podzim nastřílel deset branek, vyšvihl se do čela pořadí kanonýrů vedle renomovaného Davida Lafaty. Brněnský fotbalista Michal Škoda se v zimním přestupovém období patrně stane horkým zbožím. Už kolem něj také někteří zájemci krouží. „Mám nějaké informace od manažera, ale spíš čekám na něco konkrétního, zatím je to jen oťukávání, což moc neřeším," odvětil Deníku Rovnost útočník Zbrojovky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies