Částka se nakonec vyšplhala na více než dvojnásobek vyvolávací ceny, která byla třicet milionů korun. „Těší nás to. Už od počátku, kdy jsme začali stavět studio v Líšni, jsme počítali s tím, že část nákladů na stavbu uhradíme z prodeje dvou budov v centru města," zhodnotila mluvčí brněnské České televize Hana Orošová.

Televize budovy opustila definitivně letos v létě, kdy přesídlila do moderního studia v Líšni. Muž, který dražbu vyhrál, firmu nebo člověka, které zastupoval, neprozradil.

Do dražby se přihlásilo třináct zájemců. Podle licitátora Josefa Machů z dražební kanceláře Prokonzulta to ukazuje nadprůměrný zájem o stavbu. „Šlo o největší letošní brněnskou dražbu, kterou může ještě překonat dražba druhé budovy České televize," uvedl. Vítěz dražby musí konečnou cenu zaplatit do devatenáctého prosince.

Druhá a větší budova, takzvaný palác Typos v Jezuitské ulici, je k mání za sedmdesát milionů korun. Dražit se bude šestnáctého prosince. „Cena určitě půjde přes sto milionů korun, dvojnásobek vyvolávací ale asi nepokoří. Nemá tak výhodnou polohu v centru dění," předpověděl brněnský podnikatel Richard Saliba, jenž koupi prvního domu v Běhounské ulici také zvažoval. Ulice je podle něj nyní nejživější místo v Brně. Do dražby se nakonec nezapojil.

Obě budovy vznikly ve třicátých letech minulého století. „Dům v Běhounské ulici je původně banka, ten v Jezuitské zase sloužil jako bytový dům s obchodní pasáží, tančírnou a vinárnou ve dvou podzemních patrech," popsala historii mluvčí brněnského studia České televize Hana Orošová.