Turistické centrum nabízí lidem hned dvě hry. Tajemství Staré radnice a Tmavomodré dobrodružství. „K oběma je potřeba mít k dispozici chytrý telefon. Hra Tmavomodré dobrodružství provede ideálně čtyřčlenné týmy šesti stanovišti. Na každém z nich musí účastníci vyřešit úkol, aby se dostali dál. Je určená i pro handicapované," informovala mluvčí turistického centra.

Výhoda šifrovacích her je podle ní v tom, že se lidé dívají na město jinýma očima a všímají si i detailů, které by jinak přehlédli.

V brněnské zoo zase návštěvníkům nabízejí hru nazvanou Dotkni se evoluce. „Máme náročnější verzi pro dospělé, kde je nutné mít chytrý telefon, a lehčí pro děti, jimž stačí tužka a papír. Jeden z úkolů je například hledání šifry v lamí písni," uvedla mluvčí zoo Monika Brindzáková. Dodala, že dětskou verzí zatím prošlo přes dvě stě týmů.

Lidé si mohou zahrát šifrovací hru i na Špilberku. Vyzkoušel ji také Ondřej Mikuš. „Velmi mi zpříjemnila návštěvu hradu. S přáteli jsme při ní strávili skutečně zábavné odpoledne a odhalili zajímavá místa," pochválil muž tuto akci.