Na vědecká představení si lidé nemusí kupovat lístky, vstup na ně je v ceně běžné vstupenky. Přesný rozpis jednotlivých představení je dostupný na webových stránkách centra.

Nové představení nese název Vytěž princip a je je jedním z lákadel, které si centrum připravilo na nadcházející jarní prázdniny. Kromě něj si návštěvníci o víkendech vyzkouší pokusy se světlem v programu nazvaném Svítím, svítíš, svítíme. „Na sobotu osmnáctého března jsme přichystali akci Profesionálové, na které se návštěvníci setkají třeba s chovatelem zvířat, genetikem nebo výzbrojní techničkou a dozví se zajímavosti z jejich profese,“ přiblížil akci programový manažer centra Sven Dražan.

V loňském roce si cestu do vědeckého parku našlo asi 230 tisíc lidí, zhruba stejný počet pak centrum navštívil v roce 2015. „Velmi brzy proto očekáváme půlmiliontého návštěvníka. Je to pro nás skvělé číslo vzhledem k tomu, že všech osm vědeckých center v celé republice navštíví ročně asi dva miliony lidí,“ zdůraznil ředitel centra Lukáš Richter.