To připadá divné Brňance Lucii Konečné. „Záchody a převlékárny v Rakovecké zátoce jsou rozestavěné už od jara. Teď tam nikdo nepracuje, ale lidé tam stále chodit nemůžou. Přitom sezóna je v plném proudu, za chvilku vlastně končí," upozornila žena.

Práce ale zpoždění nemají. „Právě teď probíhá kolaudační řízení. Čekáme na schválení," přiblížil Pavel Jordan z Lesní správy Brno, která má na starost okolí přehrady.

To potvrdil i mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára. „Ve všech čtyřech oblastech práce skončily v termínu. V Rakovecké zátoce to bylo v půlce srpna. Ještě se tam dovážely fitness prvky z Jižní Koreje," doplnil.
Zařízení tak lidé využijí podle plánu v září. „Kolaudace potrvá ještě tak tři týdny. Pokud hezké počasí vydrží, nové vybavení lidé využijí ještě tuto sezónu," dodal Žára.

Venkovní sprchy a převlékárny v oblasti Sokolského koupaliště jsou už přístupné. „I když jsme začali stavět se zpožděním, vše jsme dokončili včas. Na začátku května bylo sociální zařízení hotové, předané městu a zkolaudované," informoval Michal Novák z firmy, která opravy v místě měla na starosti.

EVA NAGYOVÁ