„Od jedenácti hodin dopoledne do dvou odpoledne tam čekáme nejen frontu na jídlo, ale i na místo u stolu. Někdy je také nedostatek táců a příborů. Proto tam obvykle raději chodím později odpoledne nebo třeba až na večeři," popsal současnou situaci v zatím jediné menze v kampusu student Jan Oppelt.

Podobné zážitky má také studentka Barbora Troppová. „V době oběda tam ve všední dny nechodím. Nesedla bych si," vysvětlila.

Název nové menzy navrhovali studenti a zaměstnanci Masarykovy univerzity. „Každý mohl napsat několik názvů. Nové jméno vybereme z návrhů do týdne," upozornila Petra Polčáková z tiskového odboru univerzity. Dodala, že počet lidí, kteří navrhli nějaké jméno menzy budou zaměstnanci univerzity vědět dnes dopoledne. Autoři tří nejlepších návrhů dostanou peněžní odměnu.

Podobným způsobem už studenti a zaměstnanci univerzity navrhovali název například právě pro Academic restaurant, který se nachází nedaleko nově vznikající menzy.

Studenti a zaměstnanci začnou nové zařízení využívat 17. září. Otevřeno bude od osmi hodin ráno do osmi do večera. „Počítáme s tím, že každý den vydáme patnáct set porcí teplých jídel," dodala Polčáková.

V nabídce budou například polévky, masitá, vegetariánská či nízkoenergetická jídla, moučníky, saláty a různé bagety.