Městu podle starosty Draga Sukalovského ubytování tohoto typu chybí. „Jediný hotel, který se pohybuje na obdobné úrovni kvality, je až za městem. Navíc je součástí golfového resortu, takže je často obsazený. Jiná ubytovací zařízení ve městě mají navíc jen malou kapacitu," vysvětlil starosta. Na schválení hotelu se proto shodli všichni přítomní zastupitelé.

Nedostatek ubytovacích míst pocítil nedávno třeba Karel Růžička. „Přijeli k nám na návštěvu známí. Večer se ale trochu protáhl a začal jsem jim proto shánět ubytování. Nakonec museli noc strávit na gauči," vzpomněl.

Nový hotel má mít pětašedesát pokojů na úrovni čtyř hvězdiček. „Součástí bude také kongresové centrum, bowlingové dráhy a privátní wellness," popsal plánovaný projekt investor stavby Marian Michlíček.

Hotel doplní rozsáhlé parkoviště. „Parkovat tam budou taky hosté wellness centra a obou plánovaných sportovních hal," doplnil. Aktuálně má vypracovanou studii a stavět chce začít pravděpodobně v druhé polovině příštího roku. První hosty nejspíš přivítá až v roce 2019 po otevření nových sportovních hal.

Majitelé jiných ubytovacích zařízení se plánované stavby neobávají. Jiří Kaláb svůj penzion s restaurací provozuje už zhruba deset let. „Zásadní podle mého bude ubytovací cena. Ne každý je totiž ochotný zaplatit za noc tisíc korun. U nás je to polovic. Mám své hosty, kteří se ubytovávají pravidelně. O ty určitě nepřijdu," je klidný Kaláb.

Podle Sukalovského hotel doplní stávající wellness centrum a plánované sportovní a hokejové haly a vznikne tak velký sportovní areál. Stavbu zimního stadionu si zastupitelé na úterním zasedání odhlasovali také.