Za jeden z největších úkolů, které si předsevzal, je zajistit lepší komunikaci mezi jednotlivými městskými částmi. „Máme totiž před sebou velký úkol, a to jsou krajské volby. Musíme do nich jít jednotní a silní," poukázal Kratochvíl. Za další důležitý cíl považuje pomoct sportu, aby mohli děti trávit více času na sportovištích, než na počítačích. Hnutí ANO v Brně dostalo za dobu své existence už třetího předsedu. První předsedkyní byla podnikatelka Alžbeta Vlčková, která se do čela dostala na ustavujícím sněmu v prosinci roku 2012. Loni v dubnu pak delegáti po těsné dvoukolové bitvě s Petrem Kuběnou dali důvěru dalšímu podnikateli Marku Janíčkovi.

Janíček pak jako předseda brněnské organizace byl jedním ze strůjců vítězství hnutí v podzimních komunálních volbách. V lednu letošního roku se ovšem i tak rozhodl odejít. Postoupil totiž o patro výše a stal se předsedou jihomoravské organizace strany. „Nejsem příznivcem kumulování funkcí," zdůvodnil svůj krok Janíček.

Ten jako předseda kraje chce zopakovat úspěch z komunálních voleb. „Zaměříme se na krajské volby v roce 2016. Máme před sebou rok příprav. Zkonsolidujeme členskou základnu a budeme pracovat na tom, abychom zvýraznili hnutí v celém kraji," řekl. Dodal, že na hejtmana pravděpodobně kandidovat nebude.

Podle Janíčka bude na jeho nástupci především dobudování stranické struktury. „Nemyslím, že jsem nechal organizaci ve špatném stavu. Jsme ale hnutí, které stále roste, členové dosáhli na určité pozice v politickém životě a teď nesmíme zapomínat na kvalitu organizace strany a struktury," řekl Janíček.

Dodal, že důležité je například založit místní organizace ve všech devětadvaceti místních částech. V současnosti má hnutí devatenáct místních organizací a v nich asi 420 členů.