VYBERTE SI REGION

OBRAZEM: Bezpečná tloušťka ledu. V Žebětíně už obuli brusle

Brno – Na Brněnské přehradě se stále bruslit nedá. Na Žebětínském rybníku však led požadované tloušťky dosáhl. Brněnští strážníci ve středu naměřili třináct centimetrů ledu, což je o jeden více, než je bezpečná hranice. Zamrzlá hladina rybníka ve středu přilákala asi šedesát bruslařů, včetně žákovského družstva ledního hokeje Warriors.

20.1.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
16 fotografií
Bruslení na Žebětínském rybníku.

Bruslení na Žebětínském rybníku.Foto: DENÍK/Ludmila Korešová

„Rybník zamrznul krásně. Led je rovný, takže se na něm dobře bruslí," uvedl trenér týmu Artemis Juránek.

Malí hokejisti ale nebyli jediní, koho lední plocha přilákala. S rodinou tam vyrazila také Alice Urbanová. „Propadnutí pod led se nebojíme, protože vody pod ním ani moc není," popsala bruslařka.

Brněnští strážníci měří led pravidelně. „Na Brněnské přehradě jsme naměřili devět centimetrů, což zatím není dost a tak bruslaře varujeme, aby na tamní led zatím nechodili," řekl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Podle něj by se led na přehradě při stávajícím počasí mohl dostat na bezpečnou tloušťku už o víkendu.

O stavu brněnských přírodních kluzišť bude Brněnský deník Rovnost dále informovat.

EVA BÁRTOVÁ

Autor: Redakce

20.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
AKTUALIZOVÁNO

O Seniorbus je zájem: Jedna cestující žádá, abychom vynesli smetí, vypráví řidič

Brno /REPORTÁŽ/ – Dvaasedmdesátiletá Zdeňka Bombíková zatím z ranního chladu opatrně nastupuje do vyhřátého bílého vozu. Na jeho boku červeně září nápis Seniorbus. Je čtvrtek krátce před devátou ráno. Merhautovou ulicí v Brně v dopravní špičce projíždí množství aut.

Tipy na víkend: Vánoční trhy začaly i na brněnském výstavišti

Brno – Kromě vánočních trhů v centru Brna mohou lidé od pátku zajít i na brněnské výstaviště. Téměř pět set různých prodejců otevřelo své stánky na tamním vánočním trhu. V provozu zůstanou až do 18. prosince. Největším lákadlem jsou podle pořadatelů řemeslné výrobky i regionální delikatesy. Stánkaři je dovezli ze všech koutů České republiky i ze zahraničí.

Týden s elektronickou evidencí tržeb: řada podniků zdražila. Ne kvůli EET, tvrdí

Jižní Morava – Stejný oběd ve stejné restauraci, ale za cenu i o čtvrtinu vyšší než před týdnem. Jihomoravané, kteří chodí do restaurací, už týden musejí sáhnout hlouběji do svých kapes. Útrata jim v mnoha případech narostla se zavedením elektronické evidence tržeb od minulého pátku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies