„Zažila jsem už i karneval v Brazílii, proto jsem ráda, že v menší míře se něco podobného daří pořádat i v Brně. Atmosféra je tady skvělá a moc se tu bavíme," řekla například studentka Veronika Nováková, která průvodu divadelníků přihlížela v přestrojení za vílu.

Zástupci brněnských divadelních souborů se na svoji cestu městem vydali krátce po čtvrt na osm večer ze Zelného trhu. Nechyběli mezi nimi čerti, andělé, kankánové tanečnice nebo chodci na chůdách.

Tisíce diváků sledujících jejich průvod na náměstí Svobody pobavil i žongléři a artisté. „Můj přítel měl bohužel oči jen pro některé spoře oblečené mladé herečky, ale musím uznat, že jim to slušelo," připustila například Renata Kašpárková, která průvod očekávala přímo ve špalíru na náměstí. Nejvíc se jí líbily noční můry herců brněnského HaDivadla.

Shodla se tak s verdiktem odborné poroty, která vybírala nejlepší masky letošního průvodu. Zasedli v ní například brněnská spisovatelka Kateřina Tučková, herečka Zuzana Slavíková nebo badmintonista Petr Koukal. Přehlídku masek si nenechalo ujít mnoho známých osobností, mezi diváky byl například herec Miroslav Donutil.