Do pedálů šláplo zároveň asi padesát lidí, kteří se sešli před Fakultou sociálních studií Masarykovy univerzity. „Jde o první letošní cyklojízdu. Účastnili jsme se jarmarku neziskových organizací, který se na fakultě tento den konal. Návštěvníkům našeho stánku jsme nabídli chleba se škvarkovou nebo čočkovou pomazánkou," řekl organizátor jízdy Michal Šindelář.

Cyklisté vyrazili o čtvrt na šest odpoledne a trasu přes náměstí Svobody zvládli asi za dvacet minut. „Když bude červená, stojíme. Pouštíme chodce a usmíváme se na lidi. Jedeme pohodovým tempem," vyzýval organizátor před startem akce. Cyklisté jeho pokyny bezchybně splnili a průjezd městem ohlašovalo také hromadné zvonění na zvonky.

Cyklojízdy se účastnila i studentka Monika Stachoňová, která jízdu na kole zvládá i v sukni a podpatcích. „Jsem zvyklá jezdit na kole často. Po městě se mi jezdí dobře, člověk jen musí chtít. Jen mi tu chybí stojany nebo stezky určené pro cyklisty," poznamenala studentka. Další cyklojízdu organizuje sdružení Brno na kole 17. dubna, kdy se čeká účast stovek cyklistů.