VYBERTE SI REGION

OBRAZEM: Lidé ochutnali švába v těstíčku nebo grilované saranče

Brno – Moučného červa se salátem, cvrčka na másle a později usmaženého švába v těstíčku. Takové pochoutky ochutnali v neděli lidé v brněnské restauraci Klub cestovatelů ve Veleslavínově ulici. „Připravil jsem pro návštěvníky pět chodů. Na závěr dostali lidé grilované saranče a velkého moučného červa na čili. Jako dezert podáváme perník s hmyzem," řekl kuchař Milan Václavík.

11.1.2015 3
SDÍLEJ:
Fotogalerie
18 fotografií
Lidé ochutnali švába v těstíčku nebo grilované saranče.

Lidé ochutnali švába v těstíčku nebo grilované saranče.Foto: DENÍK/Attila Racek

Ten pokrmy z živého hmyzu připravuje přímo před zraky diváků. Ti si je tak mohou prohlédnout nebo i osahat. Jídla kuchař příliš neochucuje. „Používám sůl, pepř nebo třeba koriandr," dodal Václavík. Ten má svého vlastního dodavatele hmyzu. Chová je odděleně a krmí je výhradně přírodní stravou. Hmyz se jí všude na světě, převážně v Asii nebo v Africe. Oblibu si našel i ve Francii.

EMA ZEZULOVÁ

Autor: Redakce

11.1.2015 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

AKTUALIZUJEME

Ve vlaku na brněnském nádraží se střílelo. U Malé Ameriky cvičily aktivní zálohy

Brno – Posily! Ozbrojený útočník! Výkřiky a výstřely se nesly v sobotu okolím brněnské Malé Ameriky. Ozbrojené zálohy na tamních kolejích trénovaly, jak se chovat při nečekaných situacích, které jejich členy mohou potkat při rutinních konrolách cestujících.

Politici nechápou, co je věda, jak funguje, říká nositel Nobelovy ceny za fyziku

Brno - Vědci se musí místo výzkumu věnovat papírování, kritizoval nositel Nobelovy ceny za fyziku Claude Cohen-Tannou-dji. „Moje děti se věnují vědě také a tráví šedesát procent času sepisováním zpráv," řekl ve čtvrtek fyzik publiku na VUT v Brně.

Betlémské světlo dorazilo do Brna. V neděli si pro něj lidé přijdou na Petrov

Brno – Jihomoravští skauti dovezli v sobotu večer do Brna Betlémské světlo. Do Evropy jej od osmdesátých let vozí letadlem z izraelského města.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies