VYBERTE SI REGION

OBRAZEM: Milovníci dobré kuchyně si užili gurmánský večer se Zdeňkem Pohlreichem

Brno - V předvánoční čas zavítal do Brna známý kuchař Zdeněk Pohlreich. V úterý večer v restauraci Piazza v obchodním centru Omega na náměstí Svobody si pro návštěvníky a milovníky dobré kuchyně připravil pětichodové degustační menu. Každý chod se snoubil s prvotřídním italským vínem. Svoje menu na začátku večera představil a v průběhu večera, mezi jednotlivými chody, se se všemi návštevníky pozdravil a ochotně odpovídal na jejich dotazy. Na závěr večera poděkoval celému personálu restaurace Piazza a všem popřál krásné a pohodové vánoce.

10.12.2014 4
SDÍLEJ:

V předvánoční čas zavítal do Brna známý kuchař Zdeněk Pohlreich.Foto: DENÍK/Attila Racek

Menu:

1. Marinovaná doráda s limetami a pimentem d´ Espelette
2. Humrový bisque s koňakem
3. Svatojakubské mušle s černými lanýži, tartarem z hříbků a dresinkem z telecí šťávy
4. Mořský vlk s černou čočkou a rajčatovým fondue a bottargou
5. Koláč ze Sorentských citronů s mandlovou zmrzlinou

Autor: Attila Racek

10.12.2014 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies