Je určené především pro lidi, kteří se rádi věnují fitness aktivitám. „Chlapci, kteří bydlí v městské části Brno-jih, za mnou byli a žádali mě, abych jim podobné hřiště nechal postavit. Tak jsem jim vyhověl," řekl starosta Brna jihu Josef Haluza. Podle něj vybudování hřiště nebylo nijak náročné.

Jeho výstavba zabrala dělníkům asi týden. „Ve chvíli, kdy byly zabetonované základy, už to bylo snadné. Dělníci přesně věděli, jaké prvky kam mají umístit," vysvětlil Haluza. Městská část Brno-jih za hřiště zaplatila šest set tisíc korun a sportoviště tak v areálu doplnilo víceúčelová hřiště a posilovací stroje.

Obyvatelé Komárova nové hřiště vítají. „Už jsem tam několikrát byl. Líbí se mi to, něco podobného jsem nikde neviděl. Hřiště je ideální třeba na protažení před běháním nebo lehké posilování. Já sám rád cvičím třeba na hrazdě," řekl například Brňan Pavel Hurdálek.

Podle starosty Haluzy by se však lidé na hřišti měli řídit jeho provozním řádem a být při cvičení opatrní. „Sami mohou na nářadí cvičit jenom osoby starší patnácti let. Mladší děti musí být neustále pod dohledem dospělého," poznamenal Haluza.