Jde o třináctistupňový pivní speciál, kterému typickou zelenou barvu dodává tajná přísada ze směsi bylin. Letos je to podruhé, kdy si ho mohou vychutnat lidé v hospodách a restauracích po celé České republice. „Tento rok jsme ho uvařili přes tři a půl tisíce hektolitrů a točit se bude ve více jak pěti tisíci hostincích po celé zemi,“ řekl vrchní sládek Starobrna Tomáš Pluháček. Zelené pivo se vaří podle původní receptury ze dvou rmutů, potom se nechá projít spodním kvašením. Po osmi dnech je stáčeno a zraje až sedm týdnů při teplotě jeden stupeň Celsia. (fli)
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditOBRAZEM: Pivo zelené jako smaragd
Brno /ANKETA/ - Už pátý rok vaří brněnský pivovar Starobrno na Zelený čtvrtek sváteční velikonoční pivo.
Kliknutím zvětšíte
Kraslicové pivo.
|
Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík
Vážení čtenáři, hlasujte v pravidelné anketě v pravém sloupci. Konečné výsledky ankety, která skončí v pátek ve 20:00, najdete v sobotním vydání jihomoravských deníků Rovnost.
Nahrává se anketa ...