VYBERTE SI REGION

OBRAZEM: Pohlreich ukuchtil tatarák i steak z hovězí špičky

Brno - V restauraci Monte Bú na Kraví hoře si mohli ve středu návštěvníci vychutnat degustační menu vytvořené známým televizním kuchařem Zdenkem Pohlreichem.

12.9.2013 1
SDÍLEJ:

Známý kuchař Zdeněk Pohlreich představil své umění v Brně.Foto: DENÍK/Attila Racek

Jako předkrm byl tatarský biftek s křepelčím vejcem a lanýžem, marinovaná telecí kýta a Marylandský Crab cake s pikantní omáčkou z mořských plodů.

Servírování hlavního chodu, grilovaného steaku z vyzrálé hovězí špičky, se proměnilo v kuchařskou show přesně podle stylu známého pořadu Ano, šéfe. Návštěvníci mohli v přímém přenosu a pěkně tělo na tělo sledovat mistrovskou práci šéfa na grilu.

Dostalo se i na podpisy a společné fotografie, případně rady jak zlepšit vlastní kuchařské schopnosti. Celý večer hrála živě kubánská kapela Santy y su Marabú a menu završil čokoládový desert a digestive v podobě dvanáctiletého rumu z Dominikánské republiky.

Autor: Redakce

12.9.2013 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
AKTUALIZOVÁNO

Zátah revizorů v rozjezdech: Pozvracím vás, hrozil černý pasažér

Brno /REPORTÁŽ/ – Téměř prázdnými ulicemi nočního Brna se řítí potemnělý autobus. Navzdory tomu, že v něm sedí devět revizorů a osm strážníků, světla v kabině jsou zhasnutá. „Je to proto, aby působil nenápadně," vysvětluje mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Autobus totiž jede na další ze zátahů revizorů v nočních linkách, takzvaných rozjezdech. O víkendu při něm zkontrolovali dvanáct autobusů, chytli téměř sto černých pasažérů. Za jedinou noc revizoři dokáží zkontrolovat až devět set cestujících.

Německý dům? S portrétem Adolfa Hitlera, ukazuje také nová kniha

Brno – Když v roce 1900 vyšla série fantaskních pohlednic o tom, jak bude Brno vypadat za sto let, byla na nich spousta vzducholodí a snových vynálezů, ale Německý dům stál stále na Lažanského – dnešním Moravském náměstí. Nakonec se tato budova v Brně dočkala čtyřiapadesáti let. Poté ji město na přání mnoha Čechů zbouralo. Historii Německého domu a s ním spřízněných spolků představuje nová kniha, jejíž křest je ve čtvrtek v Moravském zemském muzeu.

Připomínka trhové tradice: Lidé se ptali po rybí polévce, říká prodejkyně

Brno – Současný název Dominikánského náměstí se poprvé objevil až ve druhé polovině devatenáctého století. V minulosti byli lidé zvyklí o něm mluvit spíše jako o Rybím trhu. Na dávnou tradici v letošním roce navázali organizátoři vánočních trhů. Ty se v letošním roce rozrostly i před budovu Nové radnice a lidé na nich podle dávné tradice opět dostanou ryby. Jen ne syrové, ale připravované na různé způsoby.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies