VYBERTE SI REGION

OBRAZEM: Kuchařská olympiáda? Menu připravovali v Moravanech

Brno /FOTOGALERIE/ – Celý čtvrtek trénoval český Národní tým kuchařů v Moravanech na Brněnsku na podzimní kuchařskou olympiádu, která se uskuteční v německém Erfurtu. V moravanském gastronomickém centru připravili tříchodové menu, kterým se chtějí na světové akci vytáhnout. „V týmu je nás třináct, ale na tomto tréninku jsme jen tři. Většina z nás onemocněla. Na tréninky před olympiádou se ale ještě několikrát sejdeme," poznamenal jeden z členů týmu Pavel Minář.

3.3.2016
SDÍLEJ:

Český Národní tým kuchařů se v Moravanech na Brněnsku připravoval na podzimní kuchařskou olympiádu. Piloval soutěžní tříchodové menu.Foto: DENÍK/Attila Racek

Menu je společným dílem týmu kuchařů. „Prvním chodem je pošírovaný filet candáta v oleji, s květákovým pyré a salátem z fenyklu, květáku a brokolice," popsal další kuchař připravující se na olympiádu Martin Pudil. Jako hlavní chod si kuchaři připravili zvěřinu. Na soutěži předvedou dančí hřbet a částečně zvěřinové a vepřové jelito s mrkvovým pyré a čerstvou sezónní zeleninou a krupicovým nokem.

A dezert pro olympiádu? „Skládá se z černého rybízu, čokoládové espumy a rakytníkové zmrzliny. Dezert je doplněný čokoládovými ozdobami či čerstvým ovocem," přiblížil Leoš Bujáček, který má v týmu na starosti právě přípravu dezertů.

Národní tým je poskládaný z kuchařů z celé republiky. „Vždy musíme najít nějaké místo, kam se všichni na tréninky sjedeme. Trénujeme přibližně jednou za tři týdny," nastínil Minář.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ

Autor: Redakce

3.3.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
AKTUALIZOVÁNO

Kometa ztratila derby s Olomoucí ve druhé třetině, prohrála venku popáté v řadě

Olomouc, Brno – Mizerná venkovní série sráží hokejisty Komety níž extraligovou tabulkou. Brněnský celek na hřišti soupeře podlehl už popáté za sebou, když v pátek večer padl s Olomoucí 2:5.

Na evidenci tržeb se připravují už i stánkaři. Brňané účty vypisují ručně

Jižní Morava – Kontroverzní elektronická evidence tržeb ve čtvrtek spustila ostrý provoz. Tržby do ní zaznamenávat musí restaurace, bary i třeba cukrárny . Zákon tuto povinnost ukládá všem, kteří mají kamenné provozovny, ve kterých si mohou zákazníci zakoupené zboží sníst či vypít a mají také další zázemí. „Stánků a takzvaných hladových oken, kdy si zákazník koupí zboží do ruky, tedy třeba stánků na náměstí Svobody, se zatím nařízení netýká," vysvětlil Aleš Hájek z finanční správy.

OBRAZEM: Letohrádek Mitrovských vystaví betlémy z Peru i Mexika

Brno – Více než sedmdesát betlémů z exotického Peru, Mexika, či Keně, ale i ty z evropské a české produkce, si můžou zájemci prohlédnout od soboty v Letohrádku Mitrovských u brněnského výstaviště.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies