VYBERTE SI REGION

OBRAZEM: Sushi i syrový tuňák. S hůlkami se pustili do japonských specialit

Brno – Ochutnat tradiční japonskou polévku Miso z rybího vývaru a řas nebo sushi rolku Uramaki s lososem, avokádem a sezamem mohli v pátek zájemci na degustaci v brněnském bistru Friends. Večerem je provázeli absolvent kurzu Tokyo Sushi Academy Martin Rous a specialistka na Uramaki Margita Havlíková. „Kvalitu a tradiční japonský postup bereme jako závazek vůči našim zákazníkům i japonské kultuře," řekl Rous.

29.1.2016
SDÍLEJ:

Degustace v brněnském bistru Friends nabídla různé speciality z tradiční japonské kuchyně.Autor: DENÍK/Attila Racek

Lidem v pátek servírovali pětichodové menu včetně kostek syrového tuňáka s blanšírovaným pórkem.

Autor: Věra Sychrová

29.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

OBRAZEM: Na řemeslném jarmarku zahrají zahraniční folklórní soubory

Brno - Na náměstí Svobody si mohou návštěvníci jarmarku od pátečního odpoledne do nedělních sedmi hodin večer koupit ručně malované hrnečky nebo domácí klobásky. Řemeslný jarmark je doprovodný program k sedmadvacátému ročníku Mezinárodního folklórního festivalu Brno.

Brněnská lodní doprava spolu s výročím slaví i rekordní sezónu

Brno – Jako dárek k sedmdesátiletému výročí si letos může lodní doprava na Brněnské přehradě darovat nadprůměrnou sezónu. Jen za červenec se přes přehradu svezlo více než šestasedmdesát tisíc cestujících. Jde o nejúspěšnější měsíc od začátku století. „Lákadlem bylo i letošní výročí, lodě jsou ale každoročně oblíbené nejen u Brňanů, ale i u turistů," řekla mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

Šest porážek v řadě v extralize nedopustíme, vzkazuje fanouškům Martin Zaťovič

Brno /ROZHOVOR/ – Prohra s prvoligovým týmem. Hokejisté Komety nezvládli šestý duel 
v řadě v přípravě a na ledě ambiciózních Českých Budějovic utrpěli porážku 3:1. „Motor je kvalitní tým, který chce hrát o extraligu," myslí si brněnský útočník Martin Zaťovič, který do Brna přišel z ruské Togliatti.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies