Nevšední gurmánský zážitek pro příznivce hmyzí kuchyně, tedy takzvané entomofágy, připravil kuchař Petr Ocknecht, který se původně vyučil kuchařem, věnoval se také cukrařině a s vařením z hmyzů začal před dvanácti lety.

Celou hostinu doprovodil odborným výkladem. „Hmyz obsahuje vlákninu, aminokyseliny, nenasycené mastné kyseliny, vitaminy i proteiny. Například nožičky hmyzu jsou prospěšné pro lidské zažívání," vyzdvihl kuchař blahodárné účinky drobných členovců.

Upozornil, že na rozdíl od jiných živočichů, ze kterých až čtyřicet procent živé hmotnosti tvoří nevyužitelný odpad, je ve většině případů možné hmyz zkonzumovat celý.

Ocknecht začal jako první v České republice servírovat v restauraci cvrčky, šváby nebo sarančata. Podle jeho slov upravený švábi chutnají jako teplé škvarky, termiti jako oříšky a mouční červi jako celozrnný chléb.

Popularizovat pokrmy z netradičních ingrediencí na západě, kde to není tak běžné jako například v Asii či Africe, se Ocknecht snaží mimo jiné kuchařkou Kuchyně hmyzem zpestřená, jejíž je spoluautor.